Глава МВС Німеччини: міграція має свій темний бік

Понеділок, 18 січня 2016, 16:25

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр переконаний в тому, що Європа не в змозі прийняти всіх потенційних біженців з Африки та Азії.

Про це він заявив сьогодні, 18 січня, у Женеві, виступаючи на спільному засіданні Всесвітньої ради церков та гуманітарних організацій ООН, пише Deutsche Welle.

Він також закликав серйозно сприймати побоювання та занепокоєння європейців у зв'язку з напливом біженців.

На його думку, наплив біженців слід обмежити.

"Міграція має й свій темний бік. Вона може призвести до конфліктів. Доводиться стикатися з тим, що щось чуже може сприйматися як загроза", - зазначив міністр.

Окрім того, де Мезьєр підкреслив, що наплив біженців до Європи необхідно обов'язково зменшити.

"З огляду на значну кількість потенційних біженців в Африці та Азії, я вважаю, що просто неможливо прийняти всіх, хто шукає кращого життя в Європі", - додав він.

Німецький міністр також підкреслив, що Німеччина очікує на більший внесок з боку Туреччини у боротьбу з нелегальною міграцією. 

Як раніше повідомлялося, Європейський Союз вважає, що Туреччина вживає недостатньо заходів для значного зменшення потоку біженців і мігрантів до Європи.

Нагадаємо, в минулому році Туреччина і ЄС підписали угоду, згідно з якою Туреччина взяла на себе зобов'язання зменшити наплив мігрантів до ЄС в обмін на грошову допомогу у розмірі 3 млрд євро, лібералізацію візового режиму та відновлення переговорів про вступ Туреччини до ЄС.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News