Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полковник СБУ вимагав від єпископа УПЦ МП $50 тисяч хабара

Вівторок, 19 січня 2016, 10:42

Полковник СБУ вимагав у єпископа УПЦ МП 50 тисяч доларів за мовчання про подробиці його особистого життя.

Про це повідомляє "Перша інстанція" з посиланням на рішення апеляційного суду Одеської області від 23 грудня 2015 року, розміщене в Єдиному реєстрі судових рішень.

Виходячи з матеріалів досудового слідства, полковник, заступник начальника головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області дізнався "деякі особисті обставини життя і церковного служіння єпископа", вікарія Одеської єпархії УПЦ МП, намісник Свято-Іверського Одеського чоловічого монастиря Діодора. Разом зі своїм заступником, полковник вимагав від єпископа 50 тисяч доларів за збереження таємниці та знищення компрометуючих матеріалів.

У разі несплати полковник погрожував надати інформацію розголосу та ініціювати кримінальне переслідування проти священика.

Єпископ передав полковнику необхідну суму, і вже на наступного дня СБУшнику висунули підозру у правопорушенні за ст. 368 ч. 4 КК України. Мірою запобіжного заходу суд обрав ув'язнення на 2 місяці з заставою в 2 мільйони гривень.

В апеляційній скарзі підозрюваний просив обрати інший захід, не пов'язаний з арештом, і зменшити суму застави, оскільки така сума є для його сім'ї непомірною. Однак, з огляду на особливо тяжку ступінь злочину, а також те, що підозрюваний все ще має доступ до службових документів, знищення яких може перешкодити розслідуванню, суд в задоволенні скарги відмовив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування