Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генштаб: Поширені в ЗМІ "документи" проти Муженка - сфальсифіковані

Вівторок, 19 січня 2016, 11:05

Генеральний штаб заявляє про недостовірність розповсюджених у деяких ЗМІ "документів" щодо катастрофи Іл-76 та звертається до ГПУ.

Про це йдеться у коментарі Генерального штабу ЗСУ щодо появи в ЗМІ документів по розслідуванню трагедії Іл-76.

В Генштабі заявляють, що автор статті свідомо маніпулював фактами і документами, які мають гриф доступу "Для службового користування", з метою тиску на суд.

"Текст, що розміщений на фото, сфальсифікований та не відповідає оригіналу, який зберігається у Генеральному штабі ЗСУ. Сам "документ", на який посилається автор новини, скомпоновано з кількох частин різних матеріалів слідства та кримінальної справи", - заявили в штабі.

Генштаб звернувся до Генеральної прокуратури із проханням провести перевірку законності оприлюднення зазначених матеріалів та, за наявності підстав, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Там нагадали, що єдиним сполученням з Луганським аеропортом на той момент було авіаційне. Тільки так українські військові могли вивозити поранених, привозити бійцям їжу та боєприпаси. Перед тим, як терористами було збито Іл-76, в аеропорту відбулося 19 успішних приземлень літаків.

Як відомо, днями низка ЗМІ поширила інформацію про те, що начальник Генштабу Віктор Муженко нібито знав про небезпеку, яка могла спіткати Іл-76.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування