Біженцям з України загрожує депортація із Німеччини - ЗМІ

Вівторок, 19 січня 2016, 11:37

У Німеччині лише кожна двадцята заява українця про надання притулку задовольняється і при цьому відмови супроводжуються вимогою залишити країну.

Таким чином, як пише Deutsche Welle з посиланням на Frankfurter Rundschau, тисячам біженців з України загрожує депортація з Німеччини.

За інформацією видання, у звʼязку з конфліктом на сході України прохання про надання політичного притулку и у ФРН подали більше семи тисяч українців.

Більшість з них протягмо останніх тижнів отримали повідомлення про відмову у наданні притулку. У 2014 році від українців надійшло703 заяви на надання притулку, у 2015 - ще близько 4400.

При цьому лише у 5,3 відсотка заяв ухвалюється позитивне рішення про надання притулку.

"Кожна відмова супроводжується вимогою залишити країну", - цитує видання представника Федерального відомства з питань міграції та біженців.

Видання також відзначає, що минулого року в Німеччині було подано майже 477 тисяч прохань про надання притулку.

Політики з правлячої консервативної партії Християнсько-соціальний союз вже виступили з вимогою визнати Україну "безпечною країною походження".

До "безпечних країн походження" належать усі країни ЄС, а також інші країни, де на основі законодавства, правоохоронних практик та загальних політичних обставин можна сміливо виключити наявність переслідувань, порушень прав людини та нелюдське поводження, йдеться у конституції Німеччини.

Притулок надається саме на підставі переслідувань. До безпечних країн минулого року було віднесено країни Західних Балкан.

Раніше повідмолялося, що мігрантів у Німеччині зобов'яжуть отримувати "паспорт біженця".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування