Ощадбанк подав позов проти РФ через втрату майна у Криму

Вівторок, 19 січня 2016, 11:41

18 січня Ощадбанк подав повідомлення про арбітражний розгляд проти Росії згідно з Арбітражним регламентом Комісії ООН з права міжнародної торгівлі 1976 року.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Це наступний крок у вирішенні законних претензій Ощадбанку до Росії. Банк діє як інвестор і як юридична особа приватного права з метою економічного захисту та відновлення своїх  втрачених у  Криму інвестицій", – сказано у повідомленні.

Банк нагадує, що перший крок у цьому напрямі він зробив у липні 2015 року, направивши офіційне повідомлення до уповноважених представників РФ щодо претензій через незаконне поводження з інвестиціями, що належать Ощадбанку в Криму, в порушення численних положень угоди між урядами Росії та України щодо заохочення та взаємного захисту інвестицій від 27 листопада 1998 року, а також міжнародного права.

Цим повідомленням Ощадбанк інформував Росію про існування спору та наполягання на врегулюванні суперечки з метою компенсації Ощадбанку завданих збитків.

Оскільки Росія не відповіла, Ощадбанк скористався своїм правом і розпочав арбітражний процес проти РФ.

"Арбітраж відповідно до угоди є обов'язковим процесом, який надає Ощадбанку можливість подавати позов та реалізовувати свої права незалежно від того, бере в ньому участь Російська Федерація чи ні. Для того й існують міжнародні арбітражні трибунали, щоб вирішити спір остаточно і справедливо", – заявив голова банку Андрій Пишний.

У повідомленні нагадується, що Ощадбанк станом на березень 2014 року мав найбільшу банківську мережу в Криму.

Як відомо, про позов Ощадбанку та "Нафтогазу" до РФ ще у грудні повідомляв глава МЗС Павло Клімкін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування