Київський річковий вокзал дістався Бродському і Шуфричу – ЗМІ

Вівторок, 19 січня 2016, 16:27
Київський річковий вокзал дістався Бродському і Шуфричу – ЗМІ
tsn.ua

Будівля Київського річвокзалу, який обіцяють переробити на ресторанну галерею, належить компанії, пов’язаній з екс-головою Держкомпідприємництва Михайлом Бродським і народним депутатом Нестором Шуфричем.  

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Як зазначається, відповідно до даних інформаційного ресурсу Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку Smida, 24% акцій ПАТ "Київський річковий порт", яке володіє будівлею річкового вокзалу, належить белізькій фірмі AEROTRADE SOLUTIONS INC.

Її представник Андрій Савчук був фінансовим директором Київського представництва "Торговий дім "Жидачівський паперовий комбінат", а також фінансовим директором концерну "Основа" з орбіти Михайла Бродського. Цей же Андрій Савчук у 2002 році був кандидатом у народні депутати від партії Бродського "Яблуко". 

Директором самого ПАТ "Київський річковий порт" є Сергій Бойко, він же - керівник київської регіональної організації "Партії вільних демократів" Михайла Бродського.

 

Бродський у телефонному коментарі підтвердив "Схемам", що має прямий стосунок до ПАТ "Київський річковий порт", є акціонером товариства.

"Так, ми купували акції у Сергія Максимова. "Зайшли" акціонерами десь із півроку тому. Ми бачимо розвиток річкового порту. У цьому палаці було два ресторани, а також він працював як сам вокзал для туристів для прогулянок по Дніпру. Ми досі вбачаємо, що працювати він має у двох іпостасіях – ресторани і вокзал. Поки рано говорити про щось конкретно, концепцією займається мій син Юрій", – зазначив Бродський. Однак вартість угоди купівлі будівлі не назвав.

25% акцій ПАТ "Київський річковий порт" належить ТОВ "Сучасне партнерство". Екс-директором ТОВ "Сучасне партнерство" був Віктор Сидорук – помічник депутата Нестора Шуфрича. 

 

ТОВ "Сан гален холдінг", яке володіє ще 25% акцій ПАТ "Київський річковий порт" теж, ймовірно, компанія, наближена до Нестора Шуфрича. Фірма має спільний телефон із Міжнародним благодійним фондом "Музей історії повітроплавання і авіації імені Сікорського", співзасновником якого є нині покійна матір Нестора Шуфрича – Марія Шуфрич.

Коментар у Нестора Шуфрича поки що взяти не вдалося – він не відповідає на телефонні дзвінки.

Це не перший спільний бізнес Нестора Шуфрича і Михайла Бродського.

За даними "Слідство.Інфо", їм також належить ресторан "Гімалаї" на Хрещатику в Києві. 

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News