Amnesty International закликає Порошенка вжити заходів для ратифікації Римського статуту

Середа, 20 січня 2016, 03:42

Amnesty International в Україні закликає президента Петра Порошенка "проявити політичну волю і вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшої ратифікації Україною Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС)".

Про це йдеться у відкритому листі організації до президента України, передають "Крим.Реаліі".

"Звертаємо вашу увагу, що тільки ратифікувавши Римський статут, Україна зможе отримати всі переваги від участі в МКС: брати участь в обранні суддів, прокурорів, формувати політику, приймати бюджет, приймати рішення з управління цією організацією. Також, якщо Україна не встигне стати учасником МУС до 1 січня 2017 року, то вона не зможе взяти участь у голосуванні за поширення компетенції цього суду на злочини агресії", - йдеться в листі.

У листі також сказано, що відстрочка ратифікаціі статуту означає, що Україна, як мінімум, по-перше, не виконує взяті на себе міжнародні зобов'язання, а по-друге, фактично позбавляє себе тих прав, які отримують країни-члени Міжнародного кримінального суду.

Також організація закликає громадян писати повідомлення президенту і голові Верховної Ради в Twitter і Facebook з вимогою ратифікувати статут. Твіттер-шторм стартує 20 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування