Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі немає біженців з України - посол Дещиця

Середа, 20 січня 2016, 13:56

У Польщі немає біженців з України, а є українські трудові мігранти, які офіційно перебувають в РП, мають хорошу репутацію і працюють на зростання економіки Польщі.

Таким чином посол України в Польщі Андрій Дещиця прокоментував "Укрінформу" слова глави польського уряду Беати Шидло щодо перебування в РП "близько мільйона біженців" з України.

"Насправді в Польщі немає біженців з України. В Польщі перебуває, можливо, до мільйона осіб – українських робітників, які прибули і перебувають тут легально, і які займають ті робочі місця і вакансії, що звільнилися в Польщі після того як мільйони поляків виїхали за кордон у пошуках кращої праці",- наголосив Дещиця.

Він підкреслив, що українські трудові мігранти не лише не просять соціальної допомоги, як це передбачено статусом біженця, а сплачують в Польщі податки, мають добру репутацію і високу кваліфікацію.

"У тому числі завдяки їм польська економіка продовжує перебувати на високому рівні розвитку",- констатував український дипломат.

Він додав, що крім трудових мігрантів, у Польщі також перебуває значна група українських студентів. Більшість з них, як і робітники, також не отримують жодної соціальної підтримки від польської держави, а самі платять за своє навчання.

Посол України в РП припустив, що називаючи українських трудових мігрантів "біженцями", польська влада використовує це як аргумент у дискусії щодо розподілу біженців між країнами ЄС (Польща зобов’язалася прийняти упродовж двох років понад 7 тисяч біженців з півдня – ред.).

"Напевно, полякам вигідно розповідати, що в них вже, нібито, є проблеми з біженцями з України. Таким чином, просто використовується факт перебування українських трудових мігрантів в Польщі як противага аргументам в дискусії в рамках ЄС щодо прийому біженців", - зазначив Дещиця.

Як повідомлялося, під час дебатів щодо ситуації в Польщі, проведених в Європарламенті в Страсбурзі 19 січня прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла "близько мільйона біженців з України, - людей, яким ніхто не хотів допомогти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...