Яценюк: треба повернути 1,5 мільярди доларів, на них уже розраховували

Четвер, 21 січня 2016, 10:41

Україна має повернути кошти, виведені колишнім керівництвом держави, а це практично 40 мільйрдів  гривень. 

Про це прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на нараді щодо антикорупційних розслідувань у четвер.

"Прем’єр і уряд звертався до органів прокуратури і правоохоронних органів з тим, щоб ми завершили справу про фактично конфіскацію близько 1,5 мільярда доларів активів колишнього режиму Януковича, які зараз арештовані рішенням Держфінмоніторингу і судовим рішенням, які зараз перебувають безпосередньо в Україні. Розміщені вони в державних цінних паперах", - зазначив він.

"Йдеться про практично 40 млрд. грн., які можна відправити до державного бюджету, збільшити соціальні стандарти… Нам необхідно спільно поставити завдання – це доведення до суду і конфіскація 1,5 млрд. доларів, які реально вже арештовані", - сказав Яценюк.

Він заявив про готовність надати будь-яку інформацію, аби впродовж 2016 року вдалося конфіскувати ці кошти.

"Сума в розмірі 1,5 мільярди доларів уже фактично є частиною закону про бюджет. Це кошти, які ідуть від конфіскату безпосередньо в доходи державного бюджету", - наголосив прем’єр.

Він попросив правоохоронців сконцентруватися не лише на коштах, виведених колишнім режимом, а на коштах, які видавалися під державні гарантії.

"Це Державна продовольча зернова компанія України. Було порушено низку кримінальних проваджень, і наше спільне завдання – довести справу до кінця і притягнути винних осіб до відповідальності", - уточнив Яценюк.

Прем’єр наголосив, що якщо конфіскуувати й повернути кошти, виведені з держбюджету, то будуть додаткові доходи – в тому числі, й на антикорупційні органи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...