Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ розробили антикризовий план на 400 млрд рублів

П'ятниця, 22 січня 2016, 01:22

Пакет антикризових заходів на 2016 рік може обійтися уряду Росії в 420 млрд рублів.

Про це повідомляє РБК з посиланням на два джерела в уряді.

Рішення готувати антикризовий план було прийнято на нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва в середу.

Відзначається, що ще в наприкінці 2015 року в російському уряді вважали, що в 2016 році можна обійтися без нового антикризового плану. Але черговий обвал нафтових цін і падіння курсу рубля до історичних мінімумів змусили чиновників РФ знову готувати особливі заходи підтримки економіки.

"Рішення про необхідність готувати новий пакет антикризових заходів приймалося стрімко у відповідь на обвал котирувань на початку цього тижня, говорить урядове джерело. До цього уряд не планував ніяких спеціальних дій, крім адаптації федерального бюджету ", - пише РБК.

За словами джерел, російський уряд працює за двома напрямками. Одне з них - підготовка власне антикризового плану. Його вартість, за словами одного з джерел, поки оцінюється в 200 млрд руб. Ще приблизно 220 млрд руб. можуть бути спрямовані на підтримку окремих галузей економіки. Але є проблема: Мінфін РФ вважає, що 400 млрд руб. з гаком - це занадто дорого. Відомство поки готова погодитися на суму, вдвічі меншу, кажуть джерела. Офіційно цю тему Мінфін не коментує.

Джерело повідомило, що за дорученням Медведєва антикризовий план повинен бути внесений в уряд РФ вже в понеділок, 25 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування