Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ поки немає інформації про відмову Іспанії видавати Колобова

П'ятниця, 22 січня 2016, 11:34

У Генеральній прокуратуру досі немає жодних документів, які б підвереджували інформацію про відмову Іспанії екстрадиювати екс-міністра фінансів Юрія Колобова в Україну.

Про це "Українській правді" повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю ГПУ.

"До сьогоднішнього дня жодних офіційних документів або офіційних підтверджень факту відмови у видачі Колобова немає", - сказали Українській правді у ГПУ.

Водночас прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко повідомив "Українській правді", що українське відомство звернулося до Міністерства юстиції Іспанії та до посольства Іспанії з цього приводу.

"За інформацією, наданою іспанськими інстанціями, у них також відсутня інформація про рішення суду про Колобова", - повідомив Куценко.

Він також пояснив, що за процедурою, суди в Іспанії оприлюднюють свої рішення лише через місяць.

Раніше 20 січня адвокат Колобова Ігор Фомін повідомив, що суд в Іспанії відмовив в екстрадиції в Україну колишнього міністра фінансів.

Деталей він не повідомив, пообіцявши надати їх пізніше.

Як відомо, Колобов був затриманий в Іспанії на початку березня. Наприкінці квітня Україна подала запит про його екстрадицію.

У середині жовтня ГПУ повідомила, що невідомі намагалися звільнити Колобоваз-під варти за допомогою фальшивого листа начебто від імені Генпрокуратури України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування