Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти: З сайту Інтерполу зникли запити на екс-чиновників Януковича

П'ятниця, 22 січня 2016, 13:10
Активісти: З сайту Інтерполу зникли запити на екс-чиновників Януковича

З офіційного сайту Інтерполу зникла інформація про міжнародний розшук чиновників часів екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

За його словами, з сайту знята інформація про розшук екс-прем'єра Миколи Азарова, колишньої глави Міністерства охорони здоров'я Раїси Богатирьової, бізнесмена Сергія Курченка, екс-міністра фінансів Юрія Колобова і колишнього нардепа Юрія Іванющенка.

"Зникнення всіх цих підозрюваних з бази Інтерполу може означати тільки одне - справи екс-чиновників часів Януковича успішно зливають. Свого часу, як Шокін (генеральний прокурор Віктор Шокін - ІФ), так і Аваков (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - ІФ.) , вже пропіарилися, що екс-чиновники часів Януковича були подані в міжнародний розшук, тепер нехай пояснять, чому вони звідти зникли", - сказав Шабунін.

У повідомленні наголошується, що згідно з українським законодавством, якщо особи немає в базі розшуку Інтерполу, то в Україні можуть виникнути перешкоди для отримання дозволу на спеціальне досудове розслідування.

"Фактично, відсутність такого дозволу не дать довести справи до суду. Отже, і неможливо буде повернути награбоване майно Януковичів, Азарова та інших чиновників колишньої влади", - пояснює юрист "Центру протидії корупції" Денис Свириденко.

У повідомленні нагадується, що нещодавно з'явилася інформація про те, що суд відмовив в екстрадиції екс-міністра фінансів Колобова, який був затриманий в Іспанії в березні минулого року.

Проте, за інформацією громадської організації, станом на сьогоднішній день під міжнародними санкціями знаходяться 18 колишніх українських високопосадовців.

"Більшість санкцій буде знято в березні, якщо Генпрокуратура не доведе причетність цих осіб до розкрадання коштів в Україні. Зараз Генпрокуратурою не завершено переважної більшості розслідувань економічних злочинів поплічників Януковича", - відзначають в "Центрі протидії корупції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...