СБУ спростувала версію про "український слід" у вбивстві Нємцова

П'ятниця, 22 січня 2016, 15:06

Служба безпеки спростувала факт затримання в кінці 2014 року військовослужбовця кадировського батальйону Північ Беслана Шаванова - одного з підозрюваних у вбивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це йдеться в офіційній відповіді СБУ на інформаційний запит видання ЛІГА.net.

"Згідно з наданою прес-центру компетентними підрозділами інформацією, у Службі безпеки України відомості про затримання вказаного громадянина відсутні", - повідомили в СБУ.

Раніше російський РБК повідомив, що адвокати основного підозрюваного у вбивстві Бориса Нємцова бійця кадирівського батальйону Північ Заура Дадаєва заявили про "український слід" у злочині.

На думку захисту, на це вказують нові свідчення одного з підозрюваних Анзора Губашева. За його словами, загиблий при затриманні російськими силовиками в Грозному Шаванна незадовго до вбивства Нємцова повернувся з України, де нібито був затриманий співробітниками СБУ.

Цю версію захисту нібито підтвердив російському виданню співрозмовник, близький до силових структур Чечні. За його словами, в грудні 2014 року Шаванна на приватному автомобілі виїхав з Чечні в Україні. Він нібито безперешкодно перетнув територію, контрольовану бойовиками, але був затриманий СБУ.

Співрозмовник стверджує, що в результаті якихось "неформальних" переговорів Шаванна був звільнений і повернувся до Росії. За його словами, в Україні Шаванна міг бути завербований СБУ або лідером батальйону ім. Джохара Дудаєва Адамом Осмаєва, від яких нібито отримав завдання вбивства Нємцова "з метою дискредитувати російську владу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування