Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США пояснили, чому закрили почесні консульства Росії

П'ятниця, 22 січня 2016, 20:59

У посольстві США в Москві заявили, що дії щодо закриття п'яти з шести російських почесних консульств у США прийняті у відповідь на втручання Росії в американську дипломатичну діяльність.

Про це російському "Інтерфаксу" повідомив прес-секретар посольства США в РФ Ульям Стівенс.

"Це здійснено у відповідь на російське втручання в нашу дипломатичну консульську діяльність у Росії, включаючи, але справа цим не закінчується, широкі утиски нашого персоналу", - сказав Стівенс.

За його словами, до цих дій російської влади американська сторона відносить закриття американського центру в Москві, "а також 28 американських куточків (які були частиною великого американського центру в Москві) по всій Росії".

Раніше стало відомо, що держдепартамент вилучив акредитацію у п'яти з шести почесних консульств Росії в США - в Каліфорнії, Юті, Міннесоті, Флориді і Пуерто-Ріко.

"Це жодним чином не відбивається на офіційній дипломатичній діяльності Росії, включаючи її посольства, генеральні консульства і культурний центр у Вашингтоні", - підкреслив Стівенс.

У МЗС РФ висловили обурення з приводу закриття почесних консульств, заявивши, що цей крок продовжує лінію на згортання зв'язків з Росією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування