Петиція з вимогою відставки Кадирова зібрала 10 тис підписів

П'ятниця, 22 січня 2016, 22:45

Понад 10 тисяч людей підписали розміщену на сайті Конгресу інтелігенції петицію з вимогою відставки Рамзана Кадирова з поста глави Чечні.

Петиція була опублікована після того, як чеченський лідер закликав ставитися до представників російської позасистемної опозиції "як до ворогів народу, як до зрадників" і судити їх за "підривну діяльність".

Правозахисники заявляють, що "факт погроз з боку глави виконавчої влади суб'єкта федерації на адресу частини громадянського суспільства Росії неприпустимий не тільки в моральному, але і в правовому відношенні".

"Рамзан Кадиров вже неодноразово демонстрував повне нехтування законами Російської Федерації. У очолюваній ним Чеченській Республіці карається будь-яка, навіть цілком помірна критика, причому карається не лише моральним тиском, але і прямим фізичним насильством", - йдеться в заяві Конгресу інтелігенції.

Раніше в Раді Федерації Росії погрози, які звучать від керівництва Чечні, назвали "менталітетом чеченського народу".

У Кремлі, коментуючи заяви Кадирова, заявили, що "не потрібно нагнітати" ситуацію.

За словами прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, чеченський лідер сказав про тих, хто "перебуває поза легітимним політичним полем країни", а подібні люди, як він вважає, "не сприяють стабільності і процвітанню держави".

У Грозному в п'ятницю відбувся мітинг на підтримку Кадирова. У ньому, за даними поліції, взяли участь близько мільйона людей.

При цьому у всій Чечні живуть близько 1 мільйона 300 тисяч осіб, в Грозному - 280 тис.

Мітингувальники тримали в руках заздалегідь підготовлені владою республіки плакати проти російських опозиціонерів, зокрема Олексія Навального та Іллі Яшина.

Крим.Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...