На Закарпатті поліція затримала хірурга за хабар у 8 тис. гривень

П'ятниця, 22 січня 2016, 23:52

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України, прокуратури та внутрішньої безпеки ДФС у Закарпатській області затримали лікаря хірургічного відділення, який за проведення операції та надання медичної довідки вимагав від громадянина неправомірну вигоду.

Про це повідомляє Депратамент захисту економіки НПУ.

Згідно із повідомленням до працівників УЗЕ звернувся 39-річний громадянин. Він повідомив, що один з лікарів районного медичного закладу вимагає у нього гроші за проведення операції та видачу довідки.

Медик вирішив, що ціна за його послуги як лікаря-хірурга становить 8 тисяч гривень.  Тільки після отримання визначеної суми грошей він пообіцяв допомогти громадянинові.

22 січня, під час отримання другої частини неправомірної вигоди працівники УЗЕ Національної поліції, прокуратури та ВБ ДФС в Закарпатській області затримали лікаря. У зловмисника вилучили 100 доларів США та 2,7 тисяч гривень.

 

На даний час відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Затриманий перевіряється на причетність до вчинення інших фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян за виконання своїх безпосередніх службових обов'язків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування