У містах Польщі тривають масові антиурядові протести

Субота, 23 січня 2016, 14:56

У субботу о 12:00 в 36 містах Польщі, а також восьми містах у всьому світі розпочалися протести проти ухваленого 15 січня закону про стеження.

Про це повідомляє портал Onet.pl.

При цьому найбільший мітинг відбувається у Варшаві. Щоправда, жодних даних про кількість учасників акцій польські ЗМІ поки не наводять.

 
 
 

Організатором акцій знову виступає "Комітет захисту демократії". Цього разу акції проходять під гаслом "На захисті твоєї свободи".

"Під загрозою наша приватність, наша інтимність, за нами зможуть стежити як у нашому домі, так і в інтернеті. Без жодного судового контролю будуть відстежуватися наші  дзвінки. Це черговий спосіб порушення наших свобод" - заявив зі сцени у Варшаві лідер "Комітету захисту демократії" Матеуш Кійовський.

Повідомляється, що протестувальники тримають в руках прапори Польщі та Євросоюзу, а також плакати з написами на кшталт "Брехня грубим Шилом шита" (тут гра слів: прізвище прем’єра Беати Шидло перекладається як "шило"), "Годі нищити демократію", "Досить принижувати пристойних поляків", "Конституція зобов’язує, незважаючи на результати виборів".

15 січня польський парламент ухвалив прийняв поправки до низки законів, що регулюють доступ спецслужб до особистої інформації громадян.

Згідно з поправками, служби мають право проводити контроль, який передбачає: прослуховування, стеження, контроль кореспонденції (в тому числі електронної), контроль поштових пересилок, отримання даних з носіїв (у тому числі комп'ютерів і телефонів). 

Як повідомлялося, у грудні дії польської влади вже виводили на вулиці десятки тисяч поляків.

Більше про дії нової польської влади - у статті "А тепер, курва, ми" - як змінилася Польща за лічені місяці нової влади".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування