Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко про обрання головою Асоціації міст: Виправдовуватись не буду

Субота, 23 січня 2016, 18:34

Мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко вважає легітимним своє призначення головою Асоціації міст України.

Про це йдеться у заяві Кличка, повідомляє прес-служба КМДА. 

Як зазначено  у повідомленні, кандидата на посаду голови Асоціації міст України висуває правління організації.

"Мою кандидатуру, яку винесло правління на конференцію, підтримала переважна більшість її делегатів - 171 член Асоціації з 208. Я не буду виправдовуватись стосовно закидів про відсутність опонента, адже мою кандидатуру підтримала більшість. Якби не підтримали мене, треба було би висувати іншу особу, однак це питання до правління організації", - заявив Кличко. 

"Це було демократичне голосування. Тільки в радянські часи усі 100% голосували "за" і одноголосно, мою ж кандидатуру підтримала більшість", – підкреслив Кличко.

Також зазначено, що на засіданні Асоціації міст України розглядали 3 кандидатури: мера Києва Віталія Кличка, мера Львова – Андрія Садового та міського голови Тернополя – Сергія Надала.

"Переважна більшість членів правління Асоціації підтримала кандидатуру Кличка: з 46 членів правління 41 проголосували "за" і його кандидатуру винесли на голосування на конференції. До цього кандидатів на своїх засіданнях висували регіональні відділення Асоціації міст України: 13 з них висунули Віталія Кличка, 2 – Надала, 1 – Садового", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, на загальних зборах Асоціації міст України розгорівся скандал, пов'язаний з обранням голови і зміною статуту організації: перед голосуванням за кандидатуру Кличка на посаду голови Асоціації пролунала пропозиція розглянути також кандидатуру мера Львова Андрія Садового. Але голосування по його кандидатурі не відбулося.

Крім того, перед обранням голови Асоціації члени організації внесли зміни до її статуту.

"Коли колеги запропонували мою кандидатуру на посаду керівника Асоціації, ви навіть не винесли це питання на голосування. Те, що ми бачимо сьогодні тут, - це скоріше нагадує театр, а не збори Асоціації міст", - заявив мер Львова.

Раніше віце-прем'єр Геннадій Зубко повідомив, що Віталій Кличко обраний головою Асоціації міст України, правління Асоціації міст України рекомендувало загальним зборам обрати його головою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...