Ірак проти участі іноземних військ у боротьбі з ІД на своїй території

Понеділок, 25 січня 2016, 04:12

Багдад виступає проти іноземної військової присутності в країні і має намір самостійно боротися проти тероризму.

Про це заявив міністр закордонних справ Іраку Ібрагім аль-Джаафарі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ірак є суверенною державою, він нікому не дозволить порушувати його суверенітет", - сказав міністр, перебуваючи в Бахрейні на арабо-індійському форумі.

Він зазначив, що все управління в боротьбі проти "Ісламської держави" на території Іраку "буде вестися тільки іракськими силами самостійно без втручання якихось інших сил".

Він, однак, обмовився, що ця заборона на іноземне військове участь не поширюється на військових радників.

Раніше глава Пентагону Ештон Картер заявив, що операції зі звільнення головних оплотів терористів ІД - міст Ракка (Сирія) і Мосул (Ірак) - повинні проводитися за участю сухопутних сил.

"Нам потрібно знищити їх щонайшвидше в цих двох містах. І мені хотілося б, щоб ми приступили до цього якомога швидше", - додав Картер.

У суботу в Стамбулі віце-президент США Джо Байден заявив: "Так, ми знаємо, що буде краще, якщо нам вдасться досягти політичного рішення, але ми готові, якщо це виявиться неможливо, знайти військове рішення цієї операції і знищити ІД".

Ряд західних ЗМІ інтерпретував слова американського віце-президента як заяву про готовність Вашингтона вирішувати конфлікт у Сирії військовим шляхом.

Пізніше офіс віце-президента поширив роз'яснення з приводу цієї заяви.

"Віце-президент мав на увазі, що навіть у той момент, коли ми шукаємо політичне рішення громадянської війни в Сирії, ми одночасно шукаємо військове вирішення проблеми ІД", - йдеться в повідомленні для ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News