Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У 2015 році в Україні з’явилася рекордна кількість партій – КВУ

Понеділок, 25 січня 2016, 10:32

У 2015 році в Україні зареєструвалася рекордна кількість політичний партій – 79. Ще 38 політичних сил з’явилося у 2014 році. В цілому ж за два останні роки було зареєстровано більше партій, ніж за 10 попередніх.

Про це заявив гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, повідомляється на сторінці організації у Facebook.

До цього найбільше політичних партій було створено у 2005 році – 24. Загалом в Україні зареєстровано 316 політичних партій.

Із створених у 2015 році партій, що могли взяти участь в місцевих виборах, менше половини висунули своїх кандидатів – 22 партії із 50. Ще 8 політичних сил заявили про своє бажання взяти участь в місцевих виборах, проте не висунули жодного кандидата. 

"Фактично ми отримали абсурдну ситуацію, коли кожних чотири дні, включно із вихідними, в Україні реєструвалася нова політична сила. Це не лише підриває довіру суспільства до політичних партій, але і до представницьких органів влади", – сказав Кошель.

Кошель: у 2015 році з’явилася рекордна кількість політичних партійУ 2015 році в Україні зареєструвалася рекордна кільк...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on Monday, January 25, 2016

За його словами, головними причинами зростання кількості партій є перетворення реєстрації на різновид бізнесу. Це, зокрема, передбачає торгівлю пакетами реєстраційних документів партій та місцями у виборчих комісіях.

Водночас поява великої кількості нових партій можлива через спрощений механізм реєстрації політичних сил. Наразі Закон "Про політичні партії" вимагає зібрати лише 10 тисяч підписів громадян на підтримку рішення про створення політичної сили.

В той же час в Україні відсутній належний контроль держави за створенням партій, додав Кошель.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...