Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Молдові новий прем'єр відмовляється йти у відставку

Вівторок, 26 січня 2016, 01:16

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, який минулого тижня прийняв присягу на тлі масштабних протестів, відмовився залишати свій пост на вимогу опозиції.

Про це повідомляє "Російська служба Бі-Бі-Сі".

Філіп заявив, що у політичної еліти Молдови в умовах багатомісячної кризи влади та економічних проблем просто не залишилося б часу на повноцінні вибори, якби він покинув свій пост.

"Якби сьогодні ми пішли у відставку, парламенту дали б три місяці на формування нового кабінету. Це означає, що впродовж чотирьох місяців політики боролися б за місце в уряді. Ситуація була чревата глибокою економічною і соціальною кризою. Цілком можливо, що в Молдові на чотири місяці перестали б платити зарплату", - зазначив він.

Говорячи про вуличні протести - опозиція після присяги Філіпа погрожувала, зокрема, блокувати дороги - прем'єр сказав, що уряд буде протистояти маніфестантам на вулиці.

"Дороги ми розблокуємо. Всі дії протестуючих, які йтимуть врозріз із законом, будуть каратися. Якщо протестувальники перейдуть межу і почнеться насильство, уряд реагуватиме в рамках закону", - сказав Філіп.

Уряд Філіпа прийняв присягу вночі. У попередній день демонстранти, які виступали проти нового кабінету міністрів, прорвалися в парламент.

Однак коли протест затих, прес-служба президента повідомила про те, що новий уряд почав працювати.

Детальніше про протести в Молдові читайте в статті Європравди"Захопити шляхи і вокзали: Молдова за крок до кінця мирних протестів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування