Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пєсков чекає від BBC доказів проти Путіна. Каже: "Наклеп"

Вівторок, 26 січня 2016, 10:46
Пєсков чекає від BBC доказів проти Путіна. Каже: Наклеп
ИТАР-ТАСС

У Кремлі називають "чистим вимислом і наклепом" звинувачення на адресу президента Росії Володимира Путіна в корупції.

Так прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков прокоментував відео BBC, повідомляє ТАСС

"Зміст цього матеріалу BBC – це чистий вимисел і наклеп, які не мають під собою ніяких підстав", - заявив він журналістам.

"У цілому ми звикли до журналістських "качок", які пов'язані чи з некомпетентністю й гонитвою за "жовтизною", чи ж є режисованими кампаніями", - зазначив представник Кремля.

"У цьому випадку, звісно, ми мимовіль звертаємо увагу на те, що поява подібних матеріалів за часом збіглося із квазі-судовими вправами в деяких країнах, публікаціями в досить шановних виданнях аналогічного змісту", - сказав Пєсков.

За його словами, "у випадку з фільмом ВВС усе б виглядало як черговий приклад такої безвідповідальної журналістики класичної, якби не офіційний коментар, який є в цьому фільмі". Пєсков уточнив, що має на увазі коментар представника Міністерства фінансів США.

"Тут уже ситуація інша – це офіційні звинувачення", - наголосив представник Кремля.

У Кремлі впевнені, що Міністерство фінансів США має надати докази висунутих ним на адресу президента РФ звинувачень у корупції.

"Якщо вони залишать подібні офіційні заяви без доказів, то це кидає тінь на репутацію цього відомства", - заявив Пєсков.

"Це не наше завдання – вимагати доказів", - сказав він.

"Тепер уже це завдання цього відомства – надати якісь докази й показати, що вислови офіційного представника не голослівний наклеп", - додав представник Кремля.

На погляд Пєскова, наявність у фільмі ВПС офіційного коментаря представника Міністерства фінансів США "свідчить про те, хто стоїть біля диригентського пульта".

Також він упевнений, що офіційні звинувачення "вимагають доказів".

"Тому що озвучування подібних звинувачень із боку такого відомства, як Мінфін США, без підкріплення конкретними доказами кидає тінь на це саме відомство", - упевнений Пєсков.

Проте, він заявив, що Москва "не буде вимагати доказів від Міністерства фінансів США".

Пєсков також спростував наявність у глави держави власної яхти.

"Я знаю, що в президента яхти немає. Це я знаю", - сказав він, апелюючи до висновок про корупційні діяння Путіна на підставі тези про наявність у президента РФ дорогого судна. .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування