Французькі депутати знову поїдуть в Крим попри резолюцію ПАРЄ

Середа, 27 січня 2016, 12:09

Депутат національних зборів Франції Тьєррі Маріані має намір знову відвідати зі своїми колегами Крим, а до червня - Донбас у відповідь на резолюцію ПАРЄ, що дозволила Україні накладати санкції на депутатів за подібні поїздки.

Про це заявив голова комітету держдуми РФ у міжнародних справах, голова російської делегації у ПАРЄ Олексій Пушков, повідомляє ТАСС.

"Відомий французький депутат Тьєррі Маріані, який був підданий критиці ПАРЄ за те, що він очолив делегацію французьких парламентарів, що відвідали Крим, повідомив мені, що у відповідь на цю резолюцію ПАРЄ він має намір здійснити з низкою французьких депутатів ще одну поїздку в Крим, а до червня ще збирається їх привезти до Донбас", - сказав Пушков.

За його словами, таким чином Маріані відповідає на поправку, яку внесла Україна і яку ухвалила ПАРЄ, "показуючи, що вона нікчемна, і що вона не буде мати жодних наслідків для його власної діяльності і тих, хто вважає за потрібне відвідувати Крим чи Донбас".

"Ось вам відповідь видного французького депутата на цю поправку", - заявив Пушков.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ схвалила резолюцію, в якій визнала законною практику впровадження санкцій проти депутатів, які відвідують окуповані території, в тому числі – Крим.

Слід зазначити, що хоча Маріані і хизується тим, що його візити в Крим і Донбас не матимуть для нього жодних наслідків, восени його покарали за такий візит. Зокрема, за несанкціоновану поїздку в окупований Крим його усунули з посади віце-президента групи Європейської народної партії у ПАРЄ.

Нагадаємо, група французьких депутатів на чолі з Маріані у другій половині липня здійснила візит до анексованого Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію і в МЗС Франції, і в МЗС України. 

СБУ заборонила в’їзд в Україну всім  французьким депутатам, що їздили до Криму.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування