Полозов назвав політичною "справу 26 лютого"

П'ятниця, 29 січня 2016, 08:51
Мітинг за цілісність України в Сімферополі 26 лютого 2014 року
Крим. Реалії

Росія "справою 26 лютого" та іншими справами проти українських політв'язнів порушує міжнародне право, оскільки РФ не має права розслідувати справи, які відбуваються на території іноземної держави - України.

Про це в інтерв'ю інформагентству QHA заявив адвокат Микола Полозов.

Він захищає заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, а також народного депутата України Надію Савченко.

"І в цьому випадку (у "справі 26 лютого" - УП) Росія, як і у справах останнього часу, я маю на увазі українських політв'язнів – Надія Савченко, Олег Сенцов, Микола Карп'юк, Салашенко, Литвинов та інші – так от Росія просто плює на міжнародні норми і займається тим, що екстериторіально поширює зону свого юридичного впливу", - підкреслила адвокат.

За його словами, справа "26 лютого" - це стандартне російське політичне справу. В ній є низка особливостей.

Як зазначив Полозов, на лаві підсудних перебувають виключно представники кримськотатарського народу, а потерпілі – виключно представники російськомовного населення Криму. Тут вбачається чіткий розподіл за національною ознакою.

Ще один момент – всі потерпілі є членами так званого народного ополчення Криму. Тобто структури, яка була створена під діючу владу, під Аксьонова.

Як відомо, у кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля стін Верховної ради Криму - шість обвинувачених.

Троє з них, Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи, Алі Асанов перебувають під вартою в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє – Ескендер Кантемирів, Талят Юнусов та Ескендер Емірвалієв – очікують вироку суду, будучи взятими на поруки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування