У Києві заарештували відому правозахисницю Лордкіпанідзе

Неділя, 31 січня 2016, 00:32
У Києві заарештували відому правозахисницю Лордкіпанідзе

У Києві заарештовано відому правозахисницю Наталію Лордкіпанідзе.

Про це повідомила у facebook її дочка, відома українська співачка Юлія Лорд.

Згідно із повідомленням, правозахисницю заарештували за звинуваченням в організації замовного вбивства. Суд уже обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою 60 діб.

За словами співачки, Лордкіпанідзе звинувачують в організації замаху на її колишнього чоловіка. Юлія Лорд вважає, що її маму намагаються таким чином дискредитувати і усунути від громадської діяльності. Вона також впевненна, що справа повністю сфальсифікована.

ВЧОРА НЕЗАКОННО ЗАТРИМАЛИ МОЮ МАМУ ЗА ЗВИНУВАЧЕННЯМ – УВАГА – У ОРГАНІЗАЦІЇ ЗАМОВНОГО ВБИВСТВА! СЬОГОДНІ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ...

Опубліковано Ulia Lord 30 січня 2016 р.

Водночас, 29 січня прес-центр СБУ повідомив про попередження замовного вбивства.

"Шестидесятирічна киянка з корисливих мотивів за три тисячі доларів замовила вбивство чоловіка. В результаті оперативної комбінації замовниці надали сфабриковані фотографії зімітованого вбивства. Співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно з поліцією затримали жінку під час передачі "псевдокілеру" частини винагороди у сумі 20 тисяч гривень", - сказано у повідомленні.

Наталія Лордкіпанідзе є координатором "Руху за пряме народовладдя в Україні". Займалася захистом активістів, заарештованих за політичними мотивами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News