39 мігрантів потонули між Туреччиною і грецьким Лесбосом

Неділя, 31 січня 2016, 04:44

Щонайменше 39 мігрантів загинули, коли їх човен потонув в Егейському морі поблизу узбережжя Туреччини, серед жертв є діти.

Про це, посилаючись на турецькі ЗМІ, повідомляє BBC.

Човен прямував до грецького острова Лесбос. Сильні вітри і шторми у цьому регіоні не відвертають біженців від спроб потрапити до Європи.

Турецькі ЗМІ повідомляють, що на човні довжиною у 17 метрів перебували щонайменше 120 людей. Пошукова операція триває, і турецькі рятівники не виключають, що кількість жертв може зрости. Понад 60 пасажирів вдалося врятувати.

Впродовж минулого року у пошуках кращого життя до ЄС прибули понад 1 млн біженців та мігрантів. На шляху до Європи близько 3600 осіб загинули або пропали без вісті.

За даними Міжнародної організації з міграції, від початку цього року Середземним морем до Європи дісталися понад 55,5 тисяч мігрантів. При цьому 244 людини загинули.

Напередодні в інтерв'ю німецькому Spiegel голова Агентства з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex Фабріс Леггері заявив, що впродовж 2016 року лише із Туреччини через Грецію до Європи можуть потрапити близько 1 млн біженців. Серед головних "джерел" притоку біженців пан Леггері назвав громадянську війну у Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування