Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рятувальники попередили про нестійкі погодні умови

Неділя, 31 січня 2016, 10:11

Держслужба з надзвичайних ситуацій зкликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці через нестійкі погодні умови. 

Про це 31 січня повідомили у прес-службі ДержНС.

"Відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель", - йдеться у повідомленні. 

Громадянам рекомендовано, проходячи повз будинки або біля високих дерев, переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів; не слід ходити під дахом будівель, а також під балконами, де нависли бурульки.

Також пішоходам не варто заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності слід самому звернути увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

"По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста", - зазначили рятувальники.

31 січня, за прогнозами Укргідроетцентру, на території України - місцями пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах країни, крім більшості західних областей, подекуди ожеледиця, температура вночі від 1-3° морозу до 0-4° тепла, вдень 2-9° тепла.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування