На Донеччині до відповідальності притягнуто 28 бойовиків та їх поплічників

Неділя, 31 січня 2016, 10:19

Протягом січня до кримінальної відповідальності притягнуто 28 учасників терористичних угруповань.

Про це 31 січня повідомили в облуправлінні Нацполіції Донецької області. 

"Правоохоронці щодня документують злочинну діяльність учасників незаконних збройних формувань та їх пособників. У січні поліцейські затримали Звіздаря, Снупі, Потапа та інших бойовиків, які несли службу у лавах терористів - "Оплоті" та інших угрупованнях", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, серед затриманиї є й ті, хто захоплював виконкоми у Маріуполі та Краматорську, блокував військову частину в Артемівському районі, здійснював незаконну фільтрацію громадян на блокпостах у захоплених населених пунктах.

"Друга категорія – це посібники та інформатори бойовиків, які різними способами передавали їм інформацію про дислокацію військовослужбовців ЗСУ. Непоодинокими є випадки, коли пособники терористів коригують вогонь терористів по мирних кварталах. Були серед затриманих й такі, хто за допомогою соцмереж агітував земляків приєднуватися до лав терористів", - зазначили у НП.

Разом з тим, за даними поліції, з початку поточного року нагодою отримати "амністію" скористалися 3 колишні учасники незаконних збройних формувань.

"Отримати шанс розпочати нове життя фігуранти можуть лише у випадку, якщо перебуваючи в лавах бойовиків, вони не брали участі у скоєнні злочинів, після проведення необхідної перевірки такі особи звільняються від кримінальної відповідальності відповідно до ч. 6 ст. 260 або ч. 2 ст. 258-3 КК", - підкреслили у Нацполіції. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News