Експерти ОБСЄ застали в Комінтерновому десяток озброєних бойовиків

Понеділок, 4 січня 2016, 19:43

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відвідала селище Комінтернове Волноваського району Донецької області, де зафіксувала перебування озброєних членів незаконних збройних формувань.

Про це йдеться у звіті місії за 3 січня, оприлюдненому в понеділок на офіційному сайті ОБСЄ.

Згідно з документом, 3 січня СММ ОБСЄ відвідала Комінтернове (23 км на північний схід від Маріуполя) і спостерігала приблизно десять озброєних членів "ДНР".

Місцеві жителі, які підійшли до експертів, повідомили спостерігачам про обстріл села 31 грудня 2015 року.

Воронки, які зауважили експерти і осколок снаряда, який показав місцевий житель, свідчать про те, що обстріл вівся з 82-мм мінометів.

Після цього до спостерігачів підійшли два члена"ДНР", які не дозволили місії відвідати район на схід від села.

Як відомо, 22 грудня група бойовиків т.зв. "ДНР" з бронетехнікою зайняла Комінтернове, яке в зоні антитерористичної операції входить в "сіру зону".

Пізніше стало відомо, що бойовики, які увійшли в Комінтернове, намагалися проникнути далі на територію, підконтрольну силам АТО.

Пізніше основні сили бойовиків залишили селище. Однак, за оперативною інформацією, невелика кількість бойовиків залишилася у цьому селі, ховаючись у будинках місцевих мешканців та перевдягнувшись у цивільне.

Також у штабі АТО підозрюють, що бойовики і далі переховують на подвір’ях місцевих мешканців озброєння та військову техніку, зокрема й заборонені "мінськими домовленостями".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування