Суд арештував "вишки Бойка" - ЗМІ

Середа, 6 січня 2016, 08:18
Суд арештував вишки Бойка - ЗМІ
DT.ua

Печерський суд Києва задовольнив клопотання ГПУ про арешт так званих "вишок Бойка" - бурових установок для видобутку нафти і газу на чорноморському шельфі, за які п'ять років тому Україна переплатила 400 млн доларів.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 23 грудня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Як сказано в документі, арешт накладено в рамках кримінального провадження, яке Головне слідче управління Генпрокуратури відкрило ще 1 квітня 2014.

Справу порушено за фактом привласнення колишніми чиновниками Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також менеджментом НАК "Нафтогаз України" і "ДАТ "Чорноморнафтогаз" держмайна в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що "Ireland & Overseas Acquisitions Limited" і "Milltown Corporate Services", номінальними власниками яких є латвійці Стан Горін та Ерік Ванагельс, були засновниками фірми "Highway investment processing llp", яка у 2011 році продала "Чорноморнафтогазу" першу так звану "вишку Бойко" за 400 млн доларів з дельтою у 150 млн доларів.  Ці фірми фігурують в розслідуванні OCCRP як учасники міжнародної корупційної схеми.

Як відомо, у 2014 році бурові установки та інше майно української державної компанії "Чорноморнафтогаз" було захоплено Росією під час анексії Криму. Після цього "Чорноморнафтогаз" за дев’ять місяців видобув 1,5 млрд кубометрів газу. І тепер планується збільшення видобутку газу з території України.

"Економічна правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування