Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд продовжив термін арешту спецназівців РФ Єрофеєва і Александрова

Середа, 10 лютого 2016, 10:40

Голосіївський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для спецназівців Головного розвідувального управління ВС РФ Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова до 9 квітня 2016 року.

Cуд ухвалив відповідне рішення на засіданні в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Суд також переніс розгляд справи російських спецназівців Єрофеєва і Александрова на 25 лютого.

Суд задовольнив клопотання сторони захисту про виклик на судове засідання судмедексперта, що проводив експертизу тіла убитого під час зіткнення з російськими військовими 16 травня 2015 року українського військовослужбовця Вадима Пугачова.

Єрофеєва і Александрова затримали українські військові 16 травня 2015 року в районі міста Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. Обидва були поранені. Затриманим зробили операції в головному клінічному госпіталі Міноборони у Києві.

19 травня українські слідчі оголосили російським військовослужбовцям про підозру в терористичній діяльності. 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У Міноборони РФ заявили, що на момент затримання Єрофеєв і Александров не були чинними російськими військовослужбовцями. Адвокати домагаються визнання їх військовополоненими, на яких поширюються положення Женевської конвенції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування