Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд повернув голову Служби зайнятості, спійманого на хабарі. Розенко проти

Середа, 10 лютого 2016, 10:51

Печерський суд Києва ухвалив рішення, що Ярослав Кашуба, спійманий у вересні 2015 року на хабарі у 622 тис. грн, має бути поновлений на посаді голови Держслужби зайнятості.

Про це в інтерв'ю журналістам DT.ua розповів міністр соціальної політики Павло Розенко.

"На сьогоднішній день у мене є рішення Печерського районного суду про те, що з 12 січня 2016 року я зобов'язаний відновити його на посаді. У мене є офіційна заява його адвоката про те, що термін відсторонення його (Кашуби) з посади закінчився і так як ніяких судових розглядів по цій справі немає, він повинен повернутися на роботу", - розповів він.

"Ніякого судового розгляду справи про хабарництво немає. Як реагувати на цю ситуацію?", - додав міністр.

"З одного боку є факти, які бачили і я, і всі інші, з іншого боку - немає ніякого продовження цієї справи. Зате є рішення суду про те, що я зобов'язаний відновити Кашубу на посаді голови Державної служби зайнятості", - зазначив він.

Розенко заявив, що не буде поновлювати на посаді чиновника-хабарника і продовжить судові розгляди з Кашубою.

Згодом Міністерство соцполітики оприлюднило офіційну позицію Розенка.

Він зазначив, що Печерський райсуд вказав, що з 12 січня 2016 року термін відсторонення Кошуби від виконання обов’язків закінчився.

Розенко наголосив, що слідство щодо звинувачень у хабарництві колишнього голови Держслужби зайнятості досі не завершене, справа не передана до суду.

"Тому жодних підстав щодо поновлення на посаді Ярослава Кашуби без остаточного рішення суду щодо суті його справи я не бачу", - зауважив він.

"Я не маю наміру скасовувати свій наказ про відсторонення Кашуби із посади керівника Держслужби зайнятості", - заявив Розенко.

Він припускає, що незабаром відсторонений голова Держслужби зайнятості звернеться до суду з вимогою зобов’язати його поновити Кашубу на посаді.

Як відомо, 11 вересня 2015 року співробітники СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали голову Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Ярослава Кашубу. Він був затриманий в службовому автомобілі у центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тисяч гривень.

За версією СБУ, "чиновник організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, які проводила держслужба. В протиправних схемах він використовував підлеглих, які змушували підприємців платити "данину" за перемогу в тендерах".

Незадовго до затримання екс-керівник Держслужби зайнятості Кашуба їздив до Німеччини для проходження тренінгу з попередження корупції. Через кілька днів після інциденту міністр соціальної політики Павло Розенко звільнив всіх керівників Державної служби зайнятості.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування