Згуладзе: Не довіряйте нам на слово. Потрібні Майдани у відомствах

Середа, 10 лютого 2016, 12:06

Перший заступник міністра внутрішніх справ Катерина Згуладзе закликає громадян судити про поліцію за її справами й стимулювати реформу правоохоронних органів.

Про це вона сказала на колегії Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й послів "Великої сімки".

Чиновниця заявила, що у поліції є великі плани – але цього не досить.

"Якщо не буде змінюватися вся кримінальна юстиція, уже пора – ми потонемо. Уся кримінальна юстиція, починаючи з Мінюсту, ювенальної юстиції… Але, насамперед, прокуратура, СБУ, суди, НАБУ", - заявила Згуладзе.

Вона висловила подяку за довіру керівництву країни й міжнародним партнерам, а також за позитивні оцінки й надії на поліцію – громадянам.

"Але саме через ті успіхи, які в нас є, я хочу попросити вас про дещо дивне. Не довіряйте нам. Особливо не довіряйте словам. Судіть нас за справами й суворо", - заявив заступниця голови МВС.

"І не треба боятися фрустрації, - звернулася вона до співробітників. - Тому що, можливо, фрустрація – це єдина енергія, яка може рухати наші реформи вперед. Бо ніхто не прагне щось змінювати, коли все добре чи є шанс перечекати, перегрупуватися", - зазначила вона.

"Реформи відбуваються тоді, коли фрустрація дає другий, третій, четвертий подих для людей, які прагнуть робити реформи, і змушує тих, які не хочуть робити реформи, робити їх, бо немає куди більше йти й немає куди ховатися, і не доробляти теж не виходить", - заявила Згуладзе.

Вона наголосила: "Я не закликаю до анархії. Це погубить цю країну… Нам потрібні Майдани – сотні, у кожній із наших установ".

Вона зазначила, що в усіх структур є "чудові плани, і ми можемо їх зробити". "І ця вимоглива енергія, яка буде виходити від громадян України, нам лише допоможе", - сказала Згуладзе.

"Коли я говорю про нетерпіння з боку людей, у жодному разі я не закликаю до якоїсь форми анархії. Це погубить цю країну. Сил уже не лишилося. Я закликаю до іншого", - наглосила вона.

"Нам потрібна інституціональна революція. Нам потрібні Майдани – сотні, у кожній із наших установ", - заявила Згуладзе.

За її словами, один із основних принципів – це людина. Тому, складючи плани, у МВС виходили з такого: "Як ця ідея конкретної реформи допоможе вирішенню проблем однієї людини? Чи потрібна ця реформа, чи допомагає вона людині й чи можна її розвивати, щоб вона допомогла іншій реформі? Якщо ініціатива не відповідає цим двом питанням, це непотрібна реформа".

"Тому що фасади можна робити різні, гарні… але цього року ми будемо заощаджувати все, що в нас є, на інші пріоритети – у тому числі, на зарплати… Ми йдемо на цей ризик: менше популізму, менше краси й інвестиція в людях – у тому числі, і в наших власних, але для людей, які поза нашою системою", - додала Згуладзе.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...