Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики провокують закриття єдиного КПВВ у Донецькій області - СЦКК

Середа, 10 лютого 2016, 14:14

Події останніх двох днів переконливо свідчать про наміри бойовиків НЗФ ОРДО спровокувати на території Донбасу, непідконтрольній українському уряду, гуманітарну катастрофу та перекласти відповідальність за це на владу України.

Про це заявив керівник української сторони СЦКК генерал-лейтенант Андрій Таран, інформує прес-центр української сторони центру.

За його словами, після того як минулого тижня через постійні обстріли з боку бойовиків НЗФ ОРДО було закрито КПВВ "Зайцеве", пропускний пункт поблизу Мар’їнки залишився єдиним у Донецькій області, через який, незважаючи на великі черги, мирні мешканці, що проживають на Донбасі мали можливість перетинати лінію розмежування.

Своїми підступними діями бойовики прагнуть змусити українську сторону закрити і цей пункт пропуску, зазначає Таран.

"Трагічній події під Мар’їнкою, що сталася сьогодні зранку, і де загинули люди, передувала учора увечері ще одна провокація. Близько 17 години 9 лютого по цьому перепускному пункті з боку бойовиків НЗФ було відкрито вогонь з гранатомета", - зазначив він.

"Такі дії бойовиків НЗФ ОРДО неможливо розцінити інакше, ніж як провокацію для закриття єдиного діючого нині КПВВ у Донецькій області, а потім, з притаманним їм цинізмом, звинуватити українську владу у гуманітарній катастрофі", – наголосив керівник української сторони СЦКК.

Інформацію щодо всіх зазначених фактів було передано представникам СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося, в середу під Мар'їнкою, не доїжджаючи до українського блокпосту, на міні підірвався мікроавтобус. Під час вибуху загинули 3 людини, ще одна людина померла пізніше від отриманих травм.

Водій намагався грунтовій дорозі об'їхати автомобільну чергу з боку Донецька, незважаючи на попереджувальні знаки про заміновану територію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування