У квартирі голови Торгово-промислової палати провели обшук

Середа, 10 лютого 2016, 15:24

У середу прокурори Києва провели обшук у квартирі голови Торгово-промислової палати Геннадія Чижикова.

Як сказано в ухвалі Печерського суду, який дав дозвіл на обшук, Чижикову закидають те, що він не захистив майно ТПП у Криму. Ухвала є у розпорядженні УП.

Так, один з допитаних у ході досудового розслідування вказав, що "Чижиков Г. Д. не зробив жодного кроку щодо відстоювання інтересів двох палат – Кримської (м. Сімферополь) і Севастопольської ТПП". Суд дозволив обшук з метою знайти документи та інші докази, що свідчать про розтрату майна ТПП.

Як повідомляє кореспондент УП, в ході обшуку нічого не знайшли, забрали лише старі флешки з сімейними фотографіями. Сам Чижиков перебував у відрядженні.

Обшуки також пройшли в квартирі його заступника Михайла Непрана.

 
Для збільшення клікніть на документ
Документ української правди

У Торгово-промисловій палаті відкидають звинувачення у розтраті майна.

"По-перше, ТПП України за законом не мала i не має будь-якого адмiнiстративного чи iншого способу впливу на дiяльнiсть i рiшення кримських торгово-промислових палат. Вони є самостiйними юридичними особами, засновниками яких є мiсцевi пiдприємства", - зазначають у ТПП.

"ТПП України не є їх засновником. Саме тому ТПП України не мала можливостi розпоряджатися майном, засобами i печатками ТПП Криму i Севастопольської ТПП. Тому звинувачення в тому, що печатки "були залишенi", є абсурдним, зазначають у палаті.

Раніше журналіст Павло Шеремет у своїй колонці на "Українській правді" називав спроби змістити Чижикова рейдерством, до якого причетний колишній нардеп Олександр Дубовой.

"Атакують Чижикова нібито демократи і реформатори, а насправді – демагоги і рейдери. Зараз у цій брудній історії з'явився і Віталій Ковальчук, заступник глави адміністрації президента, який претендує на посаду першого віце-прем'єра", - йдеться у колонці Шеремета.

В ТПП також заявляли про рейдерські атаки.

"Ця інформаційна кампанія є частиною задуму недоброзичливців по рейдерському захопленню ТПП і перетворенню щодо рейдерського захоплення ТПП і перетворення найбільшої громадської організації України в знаряддя для вирішення комерційних і політичних інтересів невеликої групи людей", - йшлося в заяві. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування