ГПУ перевіряє, чи впливав Сурков на рішення Януковича по Майдану

Четвер, 11 лютого 2016, 08:14

Генпрокуратура перевіряє, чи впливали ФСБ Росії і радник президента Росії Владислав Сурков на прийняття рішень по силових діях проти учасників Майдану.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

За його словами, під час візитів до Києва Сурков і співробітники російської спецслужби зустрічалися з керівництвом держави та правоохоронних органів, але слідство ще встановлює, в якій формі вони впливали на рішення тодішньої влади.

"Зустрічі були, розмови були, певний вплив було. Слідство перевіряє, наскільки цей вплив, дійсно, призвів до тих трагічних наслідків, які відбулися. Або це були рекомендації, або це були прямі вказівки, орієнтування, яким чином краще протидіяти протестним акціям", - зазначив Горбатюк.

У жовтні минулого року в Генпрокуратурі підтвердили, що в ході Революції гідності до Києва кілька разів приїжджали співробітники ФСБ (27 осіб в грудні 2013 року, 7 осіб в 20-х числах лютого і 7 чоловік 20 лютого 2014 р під час розстрілів на Інститутській ) і радник Володимира Путіна Владислав Сурков.

Тоді Генпрокуратура повідомила, що вони приїжджали до Києва з розвідувальною метою - збирали інформацію про те, як організовані протестні акції.

У Росії заяви про присутність в Україні під час подій на Майдані представників ФСБ Росії і Суркова називали "нісенітницею".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...