Заява держслужбовців: Ми почуваємося ширмою для корупції

П'ятниця, 12 лютого 2016, 11:40

Державні службовці, серед яких заступники деяких міністрів, поширюють відкриту антикорупційну заяву з вимогою змін.

Цю заяву поширюють у соцмережах державні службовців різних рівнів, зокрема заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов.

"Ми – професіонали, що прийшли із різних сфер, часто відмовившись від високих зарплат і спілкування з родиною. Ми прийшли, бо розуміли: якщо не ми, то хто? І якщо не зараз, то коли?", - йдеться у заяві.

"Останнім часом багато з нас подали у відставку, тому що не бачили можливості продовжувати робити реформи", - зазначається у маніфесті.  

Автори маніфесту заявляють про системну кризу.

"Всіх вже дістало що: через відсутність чіткого мандату від політичних сил багато реформ, для здійснення яких потрібно 3-6 місяців, і на які чекають люди, не дають завершити і протягом року, а іноді навіть і розпочати", - заявляють підписанти.

За їхніми словами, корупція толерується на всіх рівнях, безкарність і лицемірство все ще є нормальним явищем.

"Якщо ми не протиставимо себе старій системі, ми відчуватимемо себе ширмою для корупції", - сказано у маніфесті.

Там наголошується, що зміни повинні розпочатися саме з Президента, як голови держави, та Прем’єр-Міністра, як голови уряду, які одночасно є лідерами найбільших парламентських фракцій.

Під заявою вже підписалася низка держслужбовців, зокрема радник Міністра екології Олексій Гончарук, екс-заступник Міністра оборони Юрій Гусєв, заступник Міністра економічного розвитку Юлія Клименко, колишній перший заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян, заступник голови  "Нафтогазу" Юрій Вітренко та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування