Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ розгорнула артустановки і "Гради" біля адмінмежі Криму - штаб АТО

П'ятниця, 12 лютого 2016, 12:29

Штаб антитерористичної операції заявляє про розгортання Росією артилерійських установок і реактивних систем залпового вогню "Град" на адміністративному кордоні з Кримом і Херсонською областю.

Про це на брифінгу у п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Лисенко зазначив, що Росія привела в повну бойову готовність війська Південного та Центрального військових округів, підрозділи повітряно-десантних військ та транспортна авіація.

Під видом військових навчань на півдні Росії та на території Кримського півострова задіяно 8,5 тисяч осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків і гелікоптерів та 50 кораблів. На Кримський півострів прибув начальник ГШ ЗС РФ генерал армії Герасимов.

"За оперативною інформацією, сьогодні вранці, у безпосередній близькості до контрольованої Україною території окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ "Град" (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) та САУ. При цьому росіяни з метою прикриття свого посиленого угрупування розгорнули димову завісу", - повідомив Лисенко.

"Такі акції свідчать про недружні наміри РФ щодо нашої держави. Тому військове командування України вживає адекватних заходів", - наголосив спікер штабу АТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...