Від Порошенка вимагають розібратися з керівниками ВМС

П'ятниця, 12 лютого 2016, 13:54

Від президента Петру Порошенко вимагають оцінити дії деяких керівників ВМС України, а також з вимогою призначити Едуарда Шевченка начальником 73 Центру Морських Спецоперацій.

Про це йдеться у петиції, зареєстрованій напередодні волонтерами 7 волоонтерських організацій.

"Нас дуже непокоїть той факт, що наш флот очолює людина, дочка якої, за нашими джерелами, живе у Севастополі і знаходиться у шлюбі з діючим працівником ФСБ", - стверджують волонтери.

"Контр-адмірал Тимчук Ігор Володимирович, перший заступник командуючого ВМС, начальник Одеського гарнізону. В Криму підчас окупації, за нашими джерелами, організовував спільно з кадровою службою ЧФ РФ офіцерські збори та складав списки особового складу для переходу в ЧФ РФ", - зазначили волонетри. 

"Капітан першого рангу Дьяков Олександр Іванович, начальник оперативного управління штабу командування ВМСУ. За нашими джерелами, має в Криму брата, Дьякова Євгена Івановича, який служить командиром десантного корабля "Керч", штаб ЧФ РФ", - додали у петиції.

Крім того, волонтери зазначають, що  контр-адмірал Сергій Гайдук особисто блокує призначення повного кавалера ордена "За мужність", Народного Героя України, капітана 1 рангу Едуарда Шевченка на посаду Начальника 73 Центру Морських Спеціальних Операцій.

Таким чином, волонтери вимагають  Зробити офіційний запит в СБУ з метою перевірки наведеної інформації.

У разі її підтвердження. Звільнити з посад Гайдука С.А., контр-адмірала; Тимчука І. В., контр-адмірала; Дьякова О.І., капітана першого рангу;

Крім того, волонтери вимагають сприяти призначенню Шевченка на посаду Начальника 73 Центру Морських Спеціальних Операцій.

Для того, щоб президент відреагував на петицію, її мають підтримати 25 тисяч людей. Наразі її підтримали трохи більше 2 тисяч.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування