Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На окупованому Донбасі вперше винесли смертний вирок

П'ятниця, 12 лютого 2016, 14:39

На тимчасово окупованій території Донбасу - в так званій "ДНР" - людину засудили до виняткової міри покарання - смертної кари.

Про це пише в п'ятницю російське видання "Інтерфакс", посилаючись на так звану "в.о. голови Військового трибуналу ДНР" Людмилу Стратейчук.

"На сьогоднішній день один вирок такий вже був винесений. Є справи, які знаходяться на розгляді, і вони також передбачають таку міру покарання. Це справи про вбивства і шпигунство", - заявила вона.

Стратейчук також повідомила, що "військовий трибунал" розглянув дві кримінальні справи проти "військовослужбовців ДНР", і ще більше 40 знаходяться в стадії розгляду.

"На сьогоднішній день військовим трибуналом було розглянуто дві кримінальні справи, обидва підсудних - військовослужбовці Донецької народної республіки. Ще 46 справ знаходяться на розгляді", - сказала вона.

Як повідомлялося, бойовики в самопроголошеній "ДНР" в листопаді 2014 року заявили, що вводять інститут військово-польових судів з правом винесення смертного вироку.

Представник гуманітарної підгрупи в тристоронньої контактній групі Ірина Геращенко також повідомляла, що бойовики шантажують владу України погрозою застосування смертної кари до заручників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: