Штаб: Внаслідок бойових дій жоден боєць не загинув, 2 поранено

Субота, 13 лютого 2016, 12:37

За минулу добу у зоні АТО внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, двоє отримали поранення.

Про це на брифінгу 13 лютого заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, найзапеклішим місцем агресії бойовиків стала Мар’їнка на Маріупольскому напрямку.

"Бойовики 22 рази обстріляли позиції біля міста. Тут найбільш активні були ворожі снайпери, які здійснили 9 обстрілів", - зазначив Лисенко.

Він додав, що за останній тиждень Мар’їнка була однією з найгарячіших точок на передовій.

"Обстріли загрожують життю мирних жителів, які намагаються проїхати через контрольний пункт на території, підконтрольні Україні. Було прийнято рішення тимчасово закрити контрольний пункт, допоки ситуація не стабілізується", - повідомив він.

Також неспокійно було поблизу Талаківки, де бойовики здійснили два обстріли з 82-мм мінометів.

 

У напрямку Луганська бойовики застосували 82-мм міномети по позиціях сил АТО в районі Кримського та Новозванівки, одна збройна провокація з використанням стрілецької зброї та гранатомета відбулася неподалік н.п. Золоте.

У напрямку Донецька бойовики активізувалися в районі Донецького аеропорту, під мінометні обстріли попали позиції біля Пісок. 

"У цьому районі за добу бойовики вистрілили 62 міни з 82-мм міномета. Також біля Пісок і Авдіївки стріляли ворожі снайпери, а поблизу Опитного зафіксовано кілька збройних провокацій з застосуванням стрілецької зброї і гранатометів", - додав Лисенко. 

Перемир’я було також порушено на західних і північних околицях Горлівки: бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети біля Зайцевого, Майорська і Новгородського. Також в районі Троїцького стріляв ворожий снайпер.

Під щільний мінометний вогонь потрапили позиції біля Красногорівки, бойовики стріляли зі своїх позицій у селі Старомихайловка зі 120-мм і 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та БМП-2. Також у цьому районі здійснював прицільні обстріли снайпер бойовиків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування