Школярам з окупованого Донбасу розповіли, як здати ЗНО

Субота, 13 лютого 2016, 16:59

Для дітей з територій Донбасу, тимчасово окупованих бойовиками, терміни реєстрації напевно будуть продовжені, і як минулоріч, вони зможуть пройти ЗНО під час додаткової сесії. 

Про це повідомила фахівець департаменту освіти Донецької облВЦА Міра Меломедова в ефірі "Громадське ТБ Донбасса", коментуючи питання про особливості здачі ЗНО  для дітей з окупованих територій. 

Діти, яким виповнилося 16 років, мають отримати паспорт громадянина України.

"Досить важливо, щоб цей паспорт діти отримували до кінця реєстрації. Звичайно, для дітей, які проживають на окупованій території, терміни реєстрації будуть продовжені. Але я думаю, що все це потрібно робити вчасно, в тому числі і замовити електронний пропуск. Якщо людина прийде на КПВВ з паспортом так званої республіки, шансів перетнути лінію розмежування у неї не буде - усі документи, які видані на території "Л-ДНР" не дійсні на території України", - зазначила Маломедова.

Вона нагадала, що реєстрація ЗНО закінчується 4 березня, а зміни можна вносити до 18 березня.

Щоб взяти участь у ЗНО, діти мають екстерном навчатися у будь-якому навчальному заклад на території України.

"Для випускників подача заявок на дистанційне навчання закінчилася 1 січня. У Донецькій області 116 навчальних закладів приймають заявки на екстернатну форму навчання", - зазначила Маломедова. 

Вона зазначила, що документація невизнаних "республік" не буде прийматися.

"Розглядатися вона теж не буде. Після реєстрації на екстернат, дитина має здати підсумкове оцінювання та пройти державну підсумкову атестацію з трьох предметів - українська мова, математика, історія України. Випускники можуть вибрати математику або історію України. Вибір предмета, який буде зарахований їм як ДПА, вони мають вказати під час реєстрації", - нагадала Маломедова.

20 травня відбудеться ДПА іноземних мов за завданнями Міносвіти і науки, при цьому 16 квітня відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання іноземної мови - випускники за бажанням можуть зарахувати результат пробного оцінювання, як результат ДПА.

Також Маломедова повідомила, що люди, які приїжджають з непідконтрольною Україні територій, зможуть звернутися до адміністрації школи, до відділу або управління освіти, щоб вирішити проблему з помешканням.

"У крайньому випадку департамент вирішить це питання, шляхом розселення дітей в інтернати", - зазначила вона.

"Новости Донбасса"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування