Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могеріні теж за збереження санкцій проти РФ

Субота, 13 лютого 2016, 19:05

Санкції щодо Росії мають бути збережені до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Про це 13 лютого у ході зустрічі з  президентом України Петром Порошенко заявила представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики  Федеріка Моґеріні, повідомили у прес-службі глави держави. 

"Глава держави поінформував про ситуацію на Донбасі. Співрозмовники висловили занепокоєння зростанням кількості обстрілів та недопуском спостерігачів ОБСЄ на об’єкти, що перебувають на окупованій території. Могеріні відзначила необхідність збереження санкцій щодо Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорили ситуацію в окупованому Криму.

"Президент закликав ЄС до активного захисту кримських татар, порушення прав яких все більше нагадує сталінські часи", - зазначено у повідомленні.

Окрім того президент України проінформував президента Європарламенту Мартіна Шульца "про катастрофічну гуманітарну ситуацію на окупованому Росією кримському півострові, особливо враховуючи останні утиски прав кримських татар".

У свою чергу Шульц зазначив: права людини в Криму, особливо представників кримськотатарського народу, перебувають під постійною увагою Європарламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування