Волонтери побоюються, що бійці АТО залишаться без "бойових" виплат

Субота, 13 лютого 2016, 20:46

Постанова Кабінету міністрів про бойові виплати в розмірі 1 тис. гривень за кожен день бойових дій, ухвалена у січні 2015 року, скасовується 20 лютого 2016 року.

Про це заявив волонтер фонду "Сестри Перемоги" Віталій Губський з посиланням на телеграму, яка 10 лютого прийшла в усі військові частини "Сектора Б".

"10 лютого у всі військові частини "Сектора Б" прийшла телеграма, в якій зазначено, що постанову КМУ про бойові виплати в розмірі 1 тис. грн. на людину за кожен день бойових дій, прийняту у січні 2015 року, скасовано з 20 лютого 2016 року. Усі документи (на виплати) мали бути подані до 13 лютого", - зазначає Губський.

Також у телеграмі зазначено що за листопад / грудень / січень усім підрозділам "Сектора Б" було виплачено понад 4,7 млн. грн., "що рівнозначно 4 тисячам людей, які воювали по одному дню за рік дії даної постанови".

Губський додав, що ряд військових підрозділів зараз перебувають у  процесі переоформлення документів.

"55-а артилерійська бригада в числі цих підрозділів. ... 15 лютого у Краматорську мали прийняти всі документи на затвердження виплат, після чого гроші мали бути перераховані на військову частину і розподілені на рахунки 3-ї та 4-ї гаубичних батарей. За новою постановою, вже через 5 днів ці документи пізно приймати і оформляти", - зазначив він.

Волонтер додав, що у розпорядженні фонду є  "усі бойові журнали, з записами кожного випущеного снаряда, які доводять роботу бригади за цей період".

 
 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News