США закликали Туреччину припинити обстріли курдів на півночі Сирії

Неділя, 14 лютого 2016, 07:09

США закликали Туреччину припинити обстріли позицій курдських повстанців на півночі Сирії.

Про це заявив представник Держдепартапенту США Джон Кірбі ввечері в суботу, 13 лютого, пише dw.com.

Вашингтон також закликав "сирійських курдів та інші сили, що входять у склад "Загонів народної самооборони", не зловживати заплутаною ситуацією в цілях захоплення нових територій".

За словами Кірбі, обом сторонам варто сконцентрувати зусилля на протистоянні "спільній загрозі" - терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Раніше 13 лютого Туреччина обстріляла позиції курдів на північ від сирійського міста Алеппо. Джерело у військових колах розповіло агенції Anadolu, що були обстріляні позиції "Загонів народної самооборони" поблизу міста Аазаз.

Турецький прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу назвав атаку Туреччини відповіддю на обстріл її військових постів на кордоні. "Загонами народної самооборони" називають озброєне крило партії сирійських курдів "Демократичний союз", яку Анкара вважає терористичною організацією та відгалуженням "Робітничої партії Курдистану", що заборонена у Туреччині. Як відомо, США не визнають партію сирійських курдів "Демократичний союз" терористичною організацією.

Водночас, агентство Anadolu з посиланням на джерело у військовому відомстві повідомило, що турецькі війська в суботу, 13 лютого, відкрили вогонь по сирійських урядових військах у відповідь на обстріл турецьких поліцейських в провінції Хатай, що межує з північною частиною Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування