Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: Уряд має прийняти рішення щодо російських фур

Неділя, 14 лютого 2016, 17:14

Уряд має зібратися на екстрене засідання та ухвалити рішення щодо оформлення російських вантажівок, які транзитом в’їжджають на територію України з ЄС та тих, що їдуть через Україну до Євросоюзу. 

Таку думку висловив глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 

Він повідомив, що з боку Румунії, Словаччини та Угорщини за добу через закарпатські КПП в Україну в’їхало близько 100 фур із російськими номерами.

"Усі вони оформлені митницею та прикордонникам, оскільки жодних підстав не оформляти їх немає. Щодо російських фур, які транзитом в’їжджають на територію України з ЄС (так само, як і щодо тих, що їдуть через Україну до ЄС) уряд мав би зібратися на екстрене засідання й прийняти принципове рішення, на яке ми чекаємо. Поки що жодних рішень не прийнято", - зазначив глава ОДА.

Москаль повідомив, що на в’їзді на територію Закарпаття з боку Львівщини на Верецькому перевалі ситуація залишається нормальною.

"З ранку суботи та протягом ночі на неділю жодної спроби проїзду фур із російськими номерами через Нижні Ворота не було, пункт пропуску працює в звичайному режимі", - повідомив губернатор. 

За його словами, жодних ексцесів на контрольно-пропускних пунктах, розташованих на кордонах із країнами ЄС у межах Закарпаття – немає.

Як відомо,  з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію. 

12 лютого на Волині, Прикарпатті та Закарпатті активісти блокували проїзд російським вантажівкам, які прямують з Білорусі територією України.

Безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами і товарами 13 лютого почали у Житомирській області на пропускному пункті "Виступовичі".

14 лютого у Брянській області почали блокувати рух українських вантажівок: близько 30 машин з українськими номерами були затримані і відправлені на стоянки.

У Мінтрансі РФ заявили, що рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території РФ припинено - в якості заходу у відповідь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування