Боєць 92-ї ОМБ затриманий у справі про розстріл мобільної групи

Понеділок, 15 лютого 2016, 00:11

Військова прокуратура сил АТО в неділю, 14 лютого, затримала демобілізованого бійця розвідроти Павла Долженко з позивним "Крим" за підозрою в розстрілі зведеної мобільної групи в так званій сірій зоні під Щастям.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Йому пред'явлено підозру за ч.2 ст.115 (умисне вбивство з обтяжуючими обставинами). Сьогодні має бути засідання суду щодо обрання запобіжного заходу", - сказав товариш по службі Долженка, юрист Леонід Маслов в неділю.

За його словами, підозра, висунута Долженку повністю збігається з тією, що була пред'явлена в п'ятницю іншому демобілізованому розвіднику 92-й ОМБ Олександру Свідрі.

"Різниця тільки в тому, що "Змія" допитали і пропустили через поліграф без адвоката. У "Крима" адвокат був. Виходячи з наявних в моєму розпорядженні матеріалів, всі підозри йому і "Змію" грунтуються на тому, що в 92 бригаді крім них ніхто цього зробити не міг. 100% -не алібі хлопців на момент вибуху слідство пояснює тим, що вони встановили міни заздалегідь (між п'ятьма і шістьма ранку), повернулися в розташування роти і прикинулися, що сплять. А підірвав ці міни хтось інший", - зазначив Маслов.

"На питання, звідки вони знали маршрут руху зведеної мобільної групи Ендрю (волонтера Андрія Галущенко), який все від всіх приховував і ні з ким планом не ділився, слідство відповідає так: вони розвідники і повинні все знати", - додав юрист.

Він повідомив також, що на 15 лютого на допит у військову прокуратуру сил АТО в Краматорськ викликані ще 3 розвідника 92-й ОМБ, які зараз служать.

2 вересня поблизу Щастя Луганської області була розстріляна зведена мобільна група, загинули дві людини - волонтер і співробітник фіскальної служби, чотири людини були поранені.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що до розстрілу зведеної мобільної групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-й ОМБ. Директор департаменту комунікації МВД Артем Шевченко повідомив, що мобільну групу поблизу Щастя підірвали із засідки, і підкреслив, що до обстрілу може бути причетний "хтось зі своїх".

Командир 92-ї ОМБ Віктор Ніколюк відкинув звинувачення на адресу бригади, заявивши, що їй навмисно псують репутацію, проте імена замовників не можуть бути озвучені, поки триває слідство. За його словами, кампанія з дискредитації має відразу кілька цілей: посварити армію з цивільними патріотами, знизити рівень взаємодопомоги, а також розірвати консолідацію зусиль волонтерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...