Мінекономіки: Росія не обмежувала рух українських перевізників

Понеділок, 15 лютого 2016, 07:19

У Кабміні спростовують інформацію про те, що Росія обмежила рух українських перевізників.

Про це написала на своїй сторінці Facebook заступник міністра економ розвитку Наталія Микольська.

"Зазначу, розповсюджена 13-14.02 інформація, що РФ обмежила перевезення українських перевізників не відповідала дійсності. Єдині обмеження, які діяли - це транзит до Казахстану через РФ товарів "під ембарго". Зафіксовані поодинокі випадки проблем з перетином кордону РФ українськими водіями", - повідомила вона.

Водночас, Микольська зазначила, що засідання уряду щодо російських перевезень через Україну відбудеться о 17 годині в понеділок.

Вона додала, що розглядатиметься ситуації з перевезеннями вантажним автотранспортом, зареєстрованим в РФ та забороною РФ руху вантажного автотранспорту з України, запровадженою 15.02. близько 17:00.

"Всі вихідні працював штаб оперативного реагування", - додала вона.

Як відомо, з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію. 

1 лютого Росія призупинила рух вантажоперевезень з Польщею, через що російські далекобійники прямують у країни Євросоюзу через Україну.

12 лютого на Волині, Прикарпатті та Закарпатті активісти блокували проїзд російським вантажівкам, які прямують з Білорусі територією України.

Безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами і товарами 13 лютого почали у Житомирській області на пропускному пункті "Виступовичі".

У Мінтрансі РФ заявили, що рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території РФ припинено - в якості заходу у відповідь.

Активісти, що беруть участь у блокаді, повідомили: до блокування транзиту територією України вантажного транспорту з РФ долучилися 8  областей, ще два регіони мають долучитися у понеділок, 15 лютого. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...