Тимошенко і "Самопоміч" почали збір підписів за відставку уряду

Понеділок, 15 лютого 2016, 11:07

Фракції "Батьківщина" і "Самопоміч" розпочинають збір підписів за відставку уряду.

Про це на засіданні погоджувальної ради у понеділок заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Я думаю, що ми разом з фракцією "Самопоміч" ініціюємо збір підписів. Я звертаюся до всіх лідерів фракцій (з проханням) ці підписи поставити і ми будемо публічно оголошувати, хто ставить підписи, хто ні. Тому що з цим треба вже завершувати. З цією політичною, корупційною грою за лаштунками", – сказала вона.

Перед тим лідер "Самопомочі" Олег Березюк заявив, що його фракція також виступає за відставку уряду.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко додав, що його депутати поставлять свої підписи.

У свою чергу лідер "Народного фронту" Максим Бурбак висловив переконання, що можлива відставка уряду призведе до нестабільності і дочасних парламентських та президентських виборів.

"Не майте жодних ілюзій: слідом за відставкою (уряду), достроковими парламентськими будуть і дострокові президентські вибори, бо в новий парламент пройдуть колишні регіонали і дикі популісти", – заявив він.

Бурбак вважає, що відставка уряду Яценюка є проросійським планом.

"Будь-якій розумній людині зрозуміло, що відставка уряду – це не розв'язання ситуації, а стрибок у прірву гострої загальнодержавної кризи і суспільного неспокою. Пора відверто говорити, що це проросійський план. Скільки ще треба наступити на граблі, щоб нарешті зрозуміти: Москва тільки й чекає, коли тут усе знову запалає", – сказав він.

У свою чергу спікер Володимир Гройсман розповів про процедуру внесення питання про відставку уряду згідно з регламентом.

"Я ще раз наголошую – 150 (підписів треба зібрати). Подача у профільний комітет, я негайно його розпишу на комітет, я даю доручення терміново розглянути це питання відповідно до регламенту Верховної Ради України і внести на розгляд депутатів Верховної Ради. Процедури іншої нема", – сказав він.

Гройсман доручив організувати цю процедуру віце-прем'єру Оксані Сироїд.

Як відомо, у вівторок уряд проведе підсумковий звіт про свою діяльність перед депутатами Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування