РФ не збирається повертати Україні контроль над кордоном

Понеділок, 15 лютого 2016, 13:07

У Міністерстві закордонних справ РФ дали зрозуміти, що не мають наміру повертати Україні контроль над кордоном на тимчасово окупованому Донбасі.

Про це в інтерв'ю журналу "Профіль" заявив статс-секретар заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін.

Відповідаючи на запитання, чи відповідає дійсності інформація, що РФ нібито готова повернути Україні контроль над прилеглим до російської території кордоном так званих "ДНР" та "ЛНР", але за умови, що прикордонників будуть набирати з місцевого населення, Карасін зазначив:

"Ця інформація дійсності не відповідає".

При цьому заступник міністра стверджує, що "в мінському Комплексі заходів чітко зафіксовано, що відновлення українського контролю над відповідною ділянкою українсько-російського кордону може статися тільки після завершення всеосяжного врегулювання кризи".

"При цьому воно обумовлено необхідністю узгодження деталей з представниками Донецька й Луганська в рамках Контактної групи всіх заходів, передбачених законом "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Твердо стояли і будемо стояти на необхідності неухильного виконання цієї вимоги і затвержденої в Мінську послідовності", - також заявив Карасін.

Як відомо, Росія, що постачає членів НЗФ на Донбасі зброєю і живою силою, продовжує наполягати на "діалозі між Києвом і Донбасом", вимагаючи зокрема амністії бойовиків і конституційно гарантованого особливого статусу для ОРДО/ОРЛО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування